midjourney cartoon meisjes voorbeeld2

Cartoon meisjes maken met AI tools

Ben je een creatieveling die graag unieke cartoon meisjes bekijkt en verzamelt op Pinterest? En lijkt het je eigenlijk wel leuk om ook je eigen cartoon meisjes te maken? De digitale wereld biedt tegenwoordig een schat aan hulpmiddelen om je artistieke verlangens te voeden. Met de kracht van AI-gegenereerde kunst, zoals aangeboden door Midjourney en Bing DALL-E 3, is het creëren van betoverende cartoon meisjes slechts een paar klikken verwijderd. In deze gids leg ik je uit hoe je deze innovatieve tools kunt gebruiken om je eigen cartoon meisjes te maken. Bereid je voor om je artistieke horizon te verbreden en de vreugde van creatie te ontdekken!

Afbeeldingen van cartoon meisjes genereren met Midjourney

In de betoverende wereld van AI creatie is Midjourney een opvallende ster aan de horizon. Als je mijn vorige blogpost, Midjourney 101: Een Beginnersgids, hebt gelezen, ben je al bekend met het aanmaken van een account op Discord en Midjourney en hoe je deze image generation tool gebruikt. Als je dat nog niet hebt gedaan, raad ik je aan eerst een kijkje te nemen!

De kracht van een creatieve prompt

Als het gaat om het creëren van betoverende afbeeldingen van cartoon meisjes, is je creatieve prompt je toverstaf. Een goed geformuleerde prompt kan de deur openen naar een wereld van visuele magie. Neem bijvoorbeeld deze prompt:

“a cute girl with retro blonde hair with a white t-shirt and a plaid shirt, in the style of Disney animation, realistic depiction of light, anime aesthetic, cartoon-inspired pop, barbiecore –ar 2:3”

Bij mij gaf deze prompt het volgende resultaat:

midjourney cartoon meisjes voorbeeld1

Laten we de prompt eens nader bekijken. Een effectieve prompt begint met een duidelijke beschrijving (in het Engels) van wat je wilt zien, gevolgd door stijlaanwijzingen, gescheiden door een komma. In ons voorbeeld begonnen we met een eenvoudige beschrijving van het meisje, gevolgd door stijlaanwijzingen zoals “in the style of Disney animation”, “realistic depiction of light”, en “anime aesthetic”. En als je voor cartoon meisjes wilt gaan, vergeet dan niet ergens in je prompt het woord “cartoon” te vermelden.

Aspect ratio: beeldverhouding naar wens

En dan is er de mysterieuze code aan het einde: –ar 2:3. Wat betekent dat? Nou, –ar staat voor Aspect Ratio, oftewel de verhouding tussen breedte en hoogte van de afbeelding. Door –ar 2:3 toe te voegen, vertel je Midjourney dat je een afbeelding wilt met een breedte-hoogteverhouding van 2:3. Dit kan vooral handig zijn als je een specifieke ruimte hebt die je moet vullen, zoals een Pinterest-pin (hier is 2:3 heel geschikt voor) of een Instagram-post (1:1). Wil je een liggende afbeelding dan kun je bijvoorbeeld 3:2 gebruiken.

Inspirerende stijlaanwijzingen

Nu je het belang van een goede prompt begrijpt, wil je misschien wat stijlaanwijzingen ter inspiratie hebben om mee te spelen. Hier zijn enkele stijlaanwijzingen in het Engels die je kunt gebruiken om je afbeeldingen een uniek tintje te geven:

 • Animated expressions: Stijl die gekenmerkt wordt door overdreven of levendige gezichtsuitdrukkingen om emoties duidelijk over te brengen.
 • Warmcore: Een esthetiek die een warm, gezellig en nostalgisch gevoel oproept, vaak met zachte, warme kleuren en vintage elementen.
 • In the style of Disney animation: Een tekenstijl die lijkt op de klassieke animaties van Disney, gekenmerkt door vloeiende bewegingen en een bepaalde mate van realisme.
 • Anime aesthetic: Een visuele stijl geïnspireerd op Japanse animatie, vaak gekenmerkt door grote ogen, overdreven expressies en levendige kleuren.
 • Cartoon-inspired pop: Een stijl die traditionele cartoon elementen combineert met moderne pop-art kenmerken.
 • Barbiecore: Een esthetiek geïnspireerd op de Barbie-pop, vaak gekenmerkt door roze kleuren, glitters en een glamoureuze uitstraling.
 • Heavy shading: Een techniek waarbij sterke schaduwen worden gebruikt om diepte en textuur te creëren.
 • Swirling vortexes: Een visueel effect waarbij draaikolkachtige patronen worden gebruikt, vaak om beweging of magie te suggereren.
 • Realistic depiction of light: Een tekenstijl die realistische lichteffecten en schaduwen gebruikt om een driedimensionaal effect te creëren.
 • Matte photo: Een fotografische afwerking die het oppervlak van de foto een glad, niet-glans oppervlak geeft, vaak gebruikt om een vintage of stijlvolle uitstraling te geven.
 • Whimsical: Voor een speelse, dromerige stijl.
 • Retro: Om een vintage of nostalgisch gevoel op te roepen.
 • Minimalistisch: Voor een schone, eenvoudige esthetiek.
 • Watercolor: Om een zachte, geschilderde textuur te creëren.
 • Sketchy: Voor een ruwe, schetsmatige uitstraling.
 • Grunge: Voor een ruige, edgy vibe.
 • Pastel: Voor zachte, bleke kleuren.
 • Hyperrealistic illustration: Voor een zeer gedetailleerde, levensechte afbeelding.
 • Abstract: Voor een moderne, niet-representatieve stijl.

Met deze stijlaanwijzingen in je arsenaal, kun je experimenteren en de perfecte esthetiek vinden die aansluit bij je creatieve visie. Elk van deze stijlen kan een unieke draai geven aan je cartoon meisjes afbeeldingen, waardoor je een stap dichter bij het creëren van visuele verhalen komt die je publiek zullen betoveren.

Aan de slag met Midjourney

Zodra je je prompt samengesteld hebt, ga je in Discord naar je kanaal waar je de Midjourney bot kunt gebruiken. Hier typ je “/imagine” gevolgd door je prompt. Bijvoorbeeld:

“A happy teen girl with pink flowers in her hair, cartoon style, whimsical, retro, in the style of Disney animation –ar 1200:630”

midjourney cartoon meisjes voorbeeld2

Zoals je ziet krijg je vier opties om uit te kiezen. Met de optie “u” kun je één van de plaatjes uitvergroten en met “v” krijg je vier variaties van de gekozen afbeelding te zien.

Copyright en gebruiksvoorwaarden

Zodra je tevreden bent met je gegenereerde afbeelding, kun je deze opslaan en gebruiken. Bij het gebruik van AI-gegenereerde afbeeldingen zit het net wat anders qua copyright en gebruik dan wanneer je een illustratie helemaal zelf maakt. Hoewel je de beelden die je creëert mag gebruiken, ook voor commerciële doeleinden, behoudt Midjourney bepaalde rechten op de input en de gegenereerde assets. Voor specifieke details over de rechten en licenties verbonden aan het gebruik van Midjourney, verwijs ik je naar hun Terms of Service. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van bekende merken of namen. Bijvoorbeeld, het genereren van een afbeelding van een Disney-karakter kan problematisch zijn vanwege de sterke merkbescherming van Disney. Het is altijd raadzaam om bij twijfel juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je in overeenstemming met de wet en de voorwaarden van Midjourney handelt.

Ontdek je creatieve vleugels met Midjourney

Het creëren van cartoon meisjes afbeeldingen met Midjourney is een leuke manier om je creatieve vleugels uit te slaan in de digitale hemel. Met een beetje oefening en de juiste magische woorden kan je creatieve reis met Midjourney een ontelbare schat aan visuele wonderen onthullen. Dus ga je gang, wees gedurfd en begin aan je eigen Midjourney.

Ontdek DALL-E 3 op Bing gratis

Nu is Midjourney een betaalde dienst. Wil je gratis aan de slag dan kun je Bing in combinatie met DALL-E 3 proberen. DALL-E 3 is een innovatieve AI van OpenAI die de kracht heeft om beelden te genereren op basis van tekstprompts en het mooie is dat het nu toegankelijk is op Bing. Dit biedt een uitstekende kans voor iedereen die graag wil experimenteren met het genereren van afbeeldingen zonder een cent uit te geven. Hier is hoe je aan de slag kunt gaan:

Stap 1: toegang verkrijgen tot DALL-E 3

Open je Bing-webbrowser en ga naar bing.com/images/create. Hier zal je gevraagd worden om in te loggen of een Microsoft-account aan te maken als je er nog geen hebt. Het is een snel en pijnloos proces dat je toegang geeft tot de wereld van beeldgeneratie.

Stap 2: creëer je afbeeldingen

Zodra je bent ingelogd, kom je terecht op een pagina waar je je tekstprompt kunt typen. Een tekstprompt is een korte beschrijving van het beeld dat je in je hoofd hebt. Bijvoorbeeld, voor een afbeelding van een cartoon meisje, kun je iets typen als “Cartoon meisje met een speelse glimlach en krullend haar die een boeket wilde bloemen vasthoudt.” Vergeet niet om ook enkele stijlaanwijzingen toe te voegen, zoals hierboven beschreven.

Stap 3: benut je gratis credits

Bing geeft je een aantal boosts voor high-speed generaties. Dit betekent dat je snel resultaten kunt zien van je prompts. Als je credits op zijn, kun je nog steeds afbeeldingen genereren, maar het proces zal langzamer zijn.

Notities over prompt samenstelling

Het samenstellen van de prompts werkt hetzelfde als bij Midjourney, maar dan zonder de aspectratio. In Bing heb je deze optie niet, alle gegenereerde afbeelding zullen vierkant zijn. Daarentegen kun je hier wel Nederlandse prompts invullen.

Een voorbeeld prompt en resultaat

Voorbeeld van dezelfde prompt die ik hierboven voor Midjourney gebruikte:

“a cute girl with retro blonde hair with a white t-shirt and a plaid shirt, in the style of disney animation, realistic depiction of light, anime aesthetic, cartoon-inspired pop, barbiecore”

Dit geeft in Bing (DALL-E 3) het volgende resultaat:

bing cartoon meisje barbiecore 1 bing cartoon meisje barbiecore 2 bing cartoon meisje barbiecore 3

Vergelijking tussen Midjourney en Bing (DALL-E 3)

Laten we Midjourney en Bing in combinatie met DALL-E 3 eens met elkaar vergelijken:

 1. Snelheid:
  • Midjourney: Staat bekend om zijn snelle reactietijd. Zodra je je prompt hebt ingevoerd, gaat Midjourney snel aan de slag om je afbeelding te genereren. Vaak is je afbeelding binnen een minuut klaar.
  • Bing (DALL-E 3): Kan soms langer duren om afbeeldingen te genereren (als je boosts op zijn), wat een beetje geduld vereist.
 2. Taalondersteuning:
  • Midjourney: Heeft Engelse prompts nodig voor optimale resultaten.
  • Bing (DALL-E 3): Heeft een beter begrip van Nederlandse prompts, wat handig kan zijn voor diegenen die niet zo comfortabel zijn met Engels.
 3. Aspectverhouding:
  • Midjourney: Biedt de mogelijkheid om een aspectverhouding op te geven met de –ar parameter, waardoor gebruikers meer controle hebben over de vorm en compositie van hun afbeeldingen.
  • Bing (DALL-E 3): Genereert afbeeldingen in een vaste 1:1 verhouding, wat de flexibiliteit in ontwerp kan beperken.
 4. Afbeeldingsformaat en bestandsgrootte:
  • Midjourney: Levert afbeeldingen in een resolutie van 2048 x 2048 in PNG-formaat, met een bestandsgrootte van ruim 6 MB.
  • Bing (DALL-E 3): Biedt afbeeldingen van 1024 x 1024 in JPG-formaat, met een bestandsgrootte van ongeveer 116 KB.
 5. Kosten:
  • Midjourney: Dit is een betaalde dienst, maar de investering kan de moeite waard zijn voor de hogere kwaliteit en flexibiliteit die het biedt.
  • Bing (DALL-E 3): Biedt gratis toegang, inclusief een beperkt aantal gratis boosts voor high-speed generaties per week, wat een geweldige optie is voor diegenen die willen experimenteren zonder financiële verplichting.

Hier is nog een prompt om het verschil tussen Midjourney en Bing (Dall-E 3) te laten zien:

“adventurous girl with a backpack and map, warmcore, anime aesthetic, cartoon-inspired pop, realistic depiction of light”

Resultaat Bing

Bing avontuurlijk cartoon meisje

Resultaat Midjourney

Midjourney avontuurlijk cartoon meisje

Het is duidelijk dat zowel Midjourney als Bing (DALL-E 3) hun eigen unieke voordelen hebben. Midjourney neigt naar een professionelere, hoogwaardige ervaring, terwijl Bing een toegankelijkere, kostenbesparende optie biedt. Je keuze tussen de twee zou kunnen afhangen van je persoonlijke voorkeuren, je budget en hoeveel controle je wilt hebben over het creatieve proces. Als je bereid bent om te investeren in een premium ervaring en meer controle wilt over je ontwerp, zou Midjourney een geweldige keuze kunnen zijn. Aan de andere kant, als je nieuw bent in de wereld van AI-afbeeldingsgeneratie en gewoon wilt experimenteren, kan Bing met DALL-E 3 een geweldige plek zijn om te beginnen.

Voor meer details over de kosten en functies van Midjourney, kun je hun website bezoeken: midjourney.com.

Ontdek andere creatieve platforms

Naast Midjourney en Bing zijn er tal van andere platforms en tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het genereren van creatieve afbeeldingen. Platforms zoals Artbreeder, Runway ML en Canva zijn enkele opties die je zou kunnen verkennen. Elk van deze platforms heeft unieke functies en mogelijkheden die je kunnen helpen je artistieke visie tot leven te brengen. Bovendien is het altijd een goed idee om traditionele en digitale creatieve technieken te verkennen en te combineren. Wie weet welke unieke en prachtige kunstwerken je kunt creëren door het beste van beide werelden te combineren!

Slotoverwegingen: duik in de wereld van AI-afbeeldingsgeneratie

De wereld van AI-afbeeldingsgeneratie is werkelijk verbazingwekkend en tools zoals Midjourney en DALL-E 3 op Bing openen een wereld van mogelijkheden voor creatieve expressie. Het genereren van cartoon meisjes afbeeldingen is slechts het topje van de ijsberg en er is zoveel meer te verkennen en te creëren. Door te experimenteren met verschillende stijlaanwijzingen en platforms, kun je je eigen unieke kunstwerken creëren. En vergeet niet om je creaties te delen op platforms zoals Pinterest om anderen te inspireren en een gemeenschap van gelijkgestemde creatievelingen te vinden.

Dus nu is het jouw beurt! Duik erin en begin met het creëren van je eigen unieke afbeeldingen. Door je werk te delen, kun je anderen inspireren en deel uitmaken van een groeiende gemeenschap van digitale kunstenaars en liefhebbers. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met creëren en deel je artistieke reis met de wereld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *